Обгрунтування закупівлі Сир кисломолочний 9% жирності, сир твердий не менше 50% жирності ДК 021:2015 (CPV) 15540000-5 сирні продукти
№
п/п
|
Найменування товару
|
Од.
виміру
|
К-ть
|
Якісні характеристики
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1.
|
Сир кисломолочний 9% жирності,ваговий
|
кг
|
4500
|
- смак і запах – кисломолочні, чисті, ніжні, без зайвої кислотності, сторонніх запахів і присмаків. Консистенція і зовнішній вигляд – однорідна маса, без грудочок, невсипуча і некрупчата. Колір білий, рівномірний за всією масою і без сторонніх відтінків. З маркуванням на кожній упаковці. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага НЕТТО, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.
- Жирність, %-9,ваговий
- Оцінка якості- Відповідно ДСТУ 4554:2006
- Термін придатності - 5 діб
|
3.
|
Сир твердий не менше 50% жирності
|
кг
|
800
|
Має бути натуральним, однорідної консистенції, ніжним, пластичним однорідним по всій масі, від легко жовтого до жовтого кольору, без стороннього запаху та смаку, а також плісняви, гнилі, домішок, фасований в головки або брусок. Сир має бути білковим молочним продуктом, отриманим внаслідок зсідання молочної сировини (молока) під дією молокозсідальних ферментів, закваски (заквашувального препарату), або впливу фізико- хімічних чинників, без повної чи часткової заміни жодної зі складових частин молочної сировини та без додавання складових рослинного походження. Поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру. Смак і запах має бути сирний, злегка кислуватий, без сторонніх присмаків та запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації. Сир має бути без цвілі, плісняви, гнилі. Залишковий термін придатності на момент постачання повинен складати не менше ніж 90% від загального терміну зберігання. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО»
Масова частка жиру не менше 50%. Без ГМО.
Повинен відповідати державному стандарту України (ДСТУ) або ТУ.
|
Очікувана вартість – 807500,00 грн.
Очікувана вартість визначена на підставі даних, розміщених на сайті Запорізької обласної ради (https://www.zoda.gov.ua) Діючі роздрібні ціни на основні продукти харчування в роздрібній мережі та на ринках області за станом на 10.12.2021 (моніторинг Департаменту економічного розвитку і торгівлі за оперативними даними територій області)
|