Німаніхіна Ксенія, учениця 8-А класу нашого закладу, що долучився до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», розробила рецепт здорового ланчу та презентує його спільноті у вигляді відеоролика.
1. Житній хліб (залізо, вітаман В);
2. Листовий салат ( вітаміну B2, B9, PP, K, аскорбінової кислоти та альфа-токоферолу т ін..)
3. Куряче м'ясо (Вітамін А, B1, В2, В3, В5, В6, В9, С та Вітамін Е);
4. Помідор (У плодах міститься велика доза серотоніну і тіаміну - гормонів щастя, які допомагають побороти депресію і поліпшити настрій. Тіамін - це той же серотонін, але в органічному вигляді. У серотонін він перетворюється вже в організмі людини).
5. Твердий сир (Велика кількість протеїнів, характерне для твердих сирів, допомагає зберегти і відновити м'язову тканину. Вітаміни А, Е і гр. В корисні для шкіри, волосся, зору-аскорбінова кислота активізує імунну систему. Кальцій і фосфор зміцнюють суглоби, формують кісткову тканину, оберігають від руйнування зуби).
6. Морква ( Вона вміщає в себе вітаміни груп В, С, Е, РР, К, також в ній присутня корисна речовина - бета-каротин, яка в організмі людини перетворюється на вітамін А).
7. Яблуко (яблуко дуже часто називають плодом здоров'я – це дійсно так, вони містять велику кількість вітамінів таких як С, В1, В2, Р, Е, в тому числі марганець і калій. Також це одне з джерел заліза, що легко засвоюється).
8.Горіхи (За змістом мікроелементів(калію, кальцію, фосфору, магнію, заліза) горіхи перевершують фрукти-овочі. До того ж вони багаті білком, що робить їх частенько продуктом незамінним).
|